ANKARA / SİNCAN - SİNCAN ALİ SEMERKANDİ İMAM HATİP ORTAOKULU

03122632029
Pınarbaşı Mahallesi 120.Sokak No6 Sincan/ANK
Vizyon
VİZYONUMUZ Tüm yeryüzünün bir mabet, Tüm hayatında bir ibadet olduğunu anlayıp İnancını hayatına taşıyabilen; Can taşıyan bütün varlıklara karşı merhamet hissiyle, Eşyaya karşı estetik kaygısıyla,Çevreye karşı koruma duygusuyla yaklaşabilen; Yeryüzünde verilen mücadelede hep iyilerden yana Saf tutan bireyler yetiştirmektir.
Misyon
MİSYONUMUZ İyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan, faydalıyı zararlıdan ve adaleti zulümden ayırt edebilen; Kur’an-ı Kerim’in vahiy, İslam’ın Hazret Âdem’den (a.s.) Hazreti Muhammed’e (s.a.v.) kadar Allah tarafından gönderilmiş tek din, olduğuna inanan; Zalim kim olursa olsun, zulüm kimden gelirse gelsin zulme ve zalime karşı durabilen; Yeryüzünün neresinde olursa olsun her renkten ve her ırktan tüm mazlumlara destek olabilen; Yaşamın tüm alanlarında bütün söz ve davranışlarında sadece ve sadece âlemlerin Rabbinin rızasını arayan bireyler yetiştirmektir.
Arapça Hikaye Okuma Yarışması İl Birincisi, Türkiye 4. sü
Öğretim Şekli :Tekli